tirsdag 4. september 2012

Kabal: THE LAST RIDERS







ÅR: 1992
REGI: Joseph Merhi
MED: Erik Estrada, Angelo Tiffe, 
William Smith, Armando Silvestre, 
Kathrin Lautner og Mimi Lesseos
GENRE: Action, drama
SPILLETID: 90 minutter




Denne nedstøvede lavproduksjonen har sine storslåtte, fantastiske øyeblikk, men er langt fra perfekt.
   Erik Estrada legger kabalen i tv-filmen The Last Riders og han vinner bare nesten spillet, dere vet, den irriterende runden der man har tømt kortstokken, men det siste esset ligger under en av bunkene som er igjen. Likevel, mange gullkorn i denne noe kornete opplevelsen servert halvhjertet av billigregissør Joseph Merhi.


Johnny (Erik Estrada) er et av de siste medlemmene av den originale sykkelgjengen The Slaves og bestemmer seg endelig for å kaste inn håndkle etter å ha skutt en korrupt purk ved et uhell. Johnny stikker av og bosetter seg i en liten ørkenby der han jobber ved bilverkstedet til en gammel venn og stifter seg et lite liv med den forbipasserende kvinnen Anna (Kathrin Lautner) og datteren hennes som begge flytter inn i den nye bobilen hans.
   Dessverre er partneren til den korrupte purken like korrupt selv og søker hevn over Johnny, en hevntokt han ikke kan bli tatt for å begå. Han får derfor Slaves-lederen Rico (Angelo Tiffe) til å tro at Johnny har tystet på den gamle gjengen og Rico blir ikke særlig begeistret når han kjøper denne historien. Nå er det blodhevn på gang og Johnny må nok la skjegget gro ut igjen, ta på seg de speilblanke solbrillene og starte Harleyen en siste gang.






Problemet med The Last Riders er at den starter så utrolig bra og da mener jeg UTROLIG bra! Wreslende bikini-babes med kokain i stereoanlegget på skulderen, buldrende motorsykler i konstant midnatt gjennom gatene og et kvinnelig puddelrock-band med fløyte som spiller hele låter mellom enkelte av scenene! Denne filmen latet til å bli en av disse klassikerne som man ikke kan fatte gikk verden hus forbi og som man ikke kan fatte ble laget på 90-tallet og ikke 80-tallet.  Så raser filmen brått nedover.
   For etter Estrada har forlatt The Slaves og starter med blanke ark i trailerparken står filmen rett og slett på pause i 40 minutter! Dette er altså 40 minutter med søt musikk, romanse i solnedgang og bryllupsreise i Las Vegas. Jeg vet denne delen av filmen er ment å bygge opp Johnny før han knuses mot en stein hardere enn noensinne, men i 40 minutter - 40 jævla minutter? Hva skjedde med den fantastiske filmen jeg nettopp så? Hvem overtok regien for denne filmen? Var Godfrey Ho involvert i denne The Last Riders?

 
Filmen tar seg heldigvis litt opp igjen mot slutten, med mer puddelrock og sykkelkjøring. Det skjer mye på kort tid og ting går sannelig fort i svingene med Johnnys nye kjærlighetsliv også, men hvem bryr seg, Erik Estrada er endelig kul igjen!
   The Last Riders er selvfølgelig verdt å unne seg med en bolle smash, det er bare å slite seg gjennom den verste delen og vite at det kommer mer gull mot slutten. Jeg gir hverken karakter, terningkast, prosent, eller sentrale symboler - bare gode tips og råd. 




I'm gonna track you down.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar