tirsdag 11. september 2012

Kabal: MISSION OF JUSTICE







ÅR: 1992
REGI: Steve Barnett
MED: Jeff Wincott, Brigitte Nielsen, 
Matthias Hues, Billy 'Sly' Williams, 
Tom Wood og Tony Burton
GENRE: Action, martial arts
SPILLETID: 84 minutter




Hvis Michael Wincott er opptatt, bare spør storebroren Jeff. Jeff stiller alltids opp og er egentlig ganske kul han også, akkurat som lillebror!
   I den noe skrantende 90-tallsproduksjonen Mission of Justice viser Jeff Wincott saftige martial art-skills med både innlevelse og karisma. Wincott er likevel ikke det eneste saftige kakestykket av Mission of Justice så følg med.



Den snuskete politimannen Kurt Harris (Jeff Wincott) får sparken etter en misforståelse og blir tvunget til å gå vigilant når kammeraten Cedric Williams (Tony Burton, treneren til Apollo Creed i Rocky-filmene) blir drept på sadistisk vis etter å ha forlatt en samfunnsbasert martial-arts-gjeng ved navnet The Peacemakers, etablert av borgermesterkandidaten Dr. Rachel Larkin (Brigitte Nielsen).
   Dr. Larkin har imidlertid opptil flere skjeletter i skapet og Peacemaker-gjengen, som er ment å rydde opp i gatene, er egentlig bare et skalkeskjul for det grusomme spillet hennes mot å ta kontroll over byen med sin egen private hær. I virkeligheten dreper hun gamle damer og sparker rumpe med håret oppsatt i ekte Beverley Hills Cop II-stil.
   Hvordan skal Kurt Harris redde dagen og avsløre dette oppsnasende narrespillet? Jo, nemlig ved å gå undercover i Peacemaker-gruppen og jobbe seg helt inn til den innerste sirkel av Dr. Larkins hær. Kurt er svært, svært dyktig, så dette tar ikke lang tid!






Mission of Justice er en god måte å kaste bort 84 minutter på - kun 84 minutter om du sitter gjennom hele rulleteksten. Jeff Wincott er en likenes kar og action og kamp-scenene er godt koreografert, for de som setter pris på den slags. Dessuten er Brigitte Nielsen på høyden av sin karriere som sex-symbol før alderen, de plastiske operasjonene og alle c-filmene tok det beste av henne, så Mission of Justice er nesten verdt å unne seg bare for hennes del. Den danske Brigitte er ikke like god her som i alle 80-tallsfilmene hun spilte i, men hun gjør en god skurkekvinne og det er morsomt å se hvordan hun later som hun er søt og uskyldig politiker når hun egentlig er neo-fascistisk kampsport-babe.



Jeg fant denne koselige smash-opplevelsen billig på dvd sammen med tre andre billigfilmer, så her er det mye kos for pengene! Kanskje jeg skal sjekke ut de andre filmene også, så kan jeg jo se hvem som skal få legge kabalen neste gang. Vel, to av filmene har jeg allerede sett, men den tredje må jeg få glefset i meg fort som juling! 




Let's start building some hurting bombs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar