tirsdag 4. september 2012

Kabal: THE STICKUP






 ÅR: 2001
REGI: Rowdy Herrington
MED: James Spader, Leslie Stefanson, 
David Keith, John Livingston, 
Robert Miano og Alf Humphreys
GENRE: Drama, action
SPILLETID: 94 minutter

 


James Spader legger kabalen i denne jazzy, nikotinbefengte politifilmen som kom rett på dvd i 2001, 2002 ifølge imdb.
   The Stickup - eller The Stick Up, som mitt eksemplar av dvd-en heter - er en rotete opplevelse, men likevel svært hyggelig også, litt om hverandre og for det meste halvferdig produsert av Rowdy Herrigton, fyren bak Road House og Striking Distance - som dessverre også er blitt sendt til video-skjærsilden.


I The Stickup følger vi den tilsynelatende korrupte politibetjenten John Parker (James Spader) i timene etter et ubeleilig bankran, utført av Parker selv i klovnemaske. Han sniker seg hjem til den vakre sykepleieren Natalie (Leslie Stefanson) som han møtte på puben kvelden før og hos Natalie er det saksofonjazz og sex i badekaret som står for menyen mens de gjemmer seg for politibetjenten Ray DeCarlo (David Keith), som tilfeldigvis er hennes eksmann!
   Men hva var det egentlig som skjedde under dette bankranet? Har The Stickup tatt en Hitchcock og servert oss falske flashbacks? Dette er nok ikke en umulighet!


James Spader er som alltid fenomenal og spiller den sleazy rollen sin så godt som bare Spader kan. Det er ingen tvil om at The Stickup ikke hadde vært like interessant uten Spader i hovedrollen så han er derfor alene grunnen til at denne filmen er awesome. Tvisten som kommer sånn halvveis uti er smålig forvirrende og distraherende, men hey! James Spader!
   Jeg liker David Keith også, men han blir nok aldri noen Keith David. Sjekk ut The Stickup om dere er ute etter en hyggelig, beroligende, aldri så lite forfjamsende filmopplevelse med en kul gammel stjerne i hovedrollen!




John's back...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar